El patrimoni com a eina de regeneració urbana. El projecte URBACT KAIRÓS fomenta l’aprenentatge mutu entre 7 ciutats mitjanes europees.
Els dies 3 i 4 de març de 2021, va tenir lloc el taller temàtic de dos dies sobre l’espai urbà organitzat per la Xarxa de Planificació d’Acció KAIRÓS URBACT i organitzat per la ciutat de Heraklion sòcia del projecte.
Més de 100 investigadors, urbanistes i arquitectes internacionals es van reunir per vídeo conferència per discutir la relació dialèctica entre el patrimoni construït, ja existent, i la producció de nous espais urbans. Diversos socis del projecte KAIRÓS, així com altres ciutats europees van compartir les seves bones pràctiques.
El primer dia de taller es va centrar en el potencial per impulsar processos de regeneració dels projectes de disseny arquitectònic i urbà amb exemples de Ukmergė (Lituània), Sibenik (Croàcia), Heraklion (Grècia), Bordeus (França) i Torí (Itàlia) .
Durant el segon dia, els diferents experts i representants de la ciutat van compartir diversos estudis i formats de planificació sobre el paper fonamental de la identificació inicial de l’abast d’intervencions clau per als barris històrics de Mula (Espanya); la importància del compromís de la societat civil per a les estratègies de regeneració urbana a Skopje, Macedònia del Nord, així com els enfocaments de planificació estratègica per a la regeneració urbana impulsada pel patrimoni a Roskilde, Dinamarca i Olot, (Catalunya, Espanya).
La sessió final del taller va estar dedicada al projecte de revitalització urbana dels barris de Aghia Triada i Lakkos a la ciutat amfitriona d’Heraklion.
Al Taller es va presentar el model dels 5 pilars de KAIRÓS, dissenyat per l’arquitecte Miguel Rivas, expert temàtic del projecte KAIRÓS.
NOTUS participar en l’organització del seminari en el marc de la seva assistència a l’Ajuntament de Mula (Múrcia, Espanya) en l’execució, gestió i seguiment de el Projecte URBACT KAIRÓS.
Comments are closed.