Reunió 3 del projecte INSPIRE a Viena

L’INSPIRE Project (setembre 2022 – setembre 2026) és un projecte de recerca secundat per la Comissió Europea, l’objectiu del qual és crear el Centre d’Excel·lència Europeu sobre igualtat de gènere inclusiva en recerca i innovació.

La 3a Reunió presencial del Projecte INSPIRE i el 2n Esdeveniment d’Intercanvi de Coneixements (KEE) es van celebrar a Viena els dies 25, 26 i 27 de setembre de 2024, on Notus va participar com a soci del consorci.

Notus lidera la Tasca 3.5 per a desenvolupar la versió 3 de l’Auditoria i Monitoratge de la Igualtat de Gènere (GEAM) en col·laboració amb la FUOC i la UJ. En la reunió, Dalia Argudo va presentar els avanços de la Tasca. Un de les fites de la tasca va ser el desenvolupament de les noves versions del GEAM: el GEAM Empleats v3 i el GEAM Estudiants v1. Aquestes enquestes es van llançar al maig en el format LimeSurvey. Un altre producte clau de la tasca va ser el desenvolupament de la Open Training Unit (OTU) 2 amb tres capítols sobre com utilitzar l’eina GEAM, incloent-hi el seu propòsit, flux de treball i components bàsics. Finalment, els pròxims passos de la tasca inclouran el desenvolupament de la OTU-5 amb el Manual d’Anàlisi GEAM i el Taller-4 per al Data Monitoring II sobre enfocaments analítics avançats dels resultats de GEAM en 2025.

Notus, com a soci codirector del Knowledge and Support Hub on Intersectionality amb la Universitat de Hasselt, també va exercir un paper de facilitador durant el KEE. L’acte celebrat el divendres va reunir 70 persones, entre socis de INSPIRE, experts externs i representants de les 11 CoP secundades pel projecte. L’objectiu dels esdeveniments d’intercanvi de coneixements és promoure l’intercanvi de coneixements i experiències dins i entre els KSH i les CoP. En aquesta ocasió, l’intercanvi es va centrar en la interseccionalitat. Aquest esdeveniment KE va proporcionar un espai per als encreuaments entre les principals àrees temàtiques / pràctiques de INSPIRE: és a dir, cosa que significa la interseccionalitat quan treballem en el manteniment del canvi, l’ampliació de la participació, així com la innovació. Lorena Pajares, juntament amb Joanna Beeckmans de la Universitat de Hasselt, van ser les encarregades de facilitar un dels debats del grup sobre «Conrear pràctiques i polítiques d’interseccionalitat per al treball per la igualtat». Lorena també va moderar la sessió final, en la qual es va informar sobre el treball realitzat en les sessions de grup i es va debatre en sessió plenària.

En definitiva, va ser un esdeveniment molt esclaridor, fructífer i inspirador, en el qual es van enfortir les xarxes i aliances entre CoPs i es van aportar reflexions i aportacions tant d’experts com de professionals per a alimentar els pròxims documents de treball, en els quals ja estan treballant els socis de INSPIRE.

Més informació sobre el projecte: